Kupa e Botës 2026 do të zhvillohet në tre vende: Meksikë, Shtetet e Bashkuara dhe Kanada. Kongresi i 68-të i FIFA-s ka vendosur që edicioni i 23-të Kupës së Botës të zhvillohet sërish në Amerikë dhe do të jetë për herë të parë me 48 shtete.

Kjo do të jetë hera e tretë që Shtetet e Bashkuara dhe Meksika organizojnë një Kupë Bote.

Kandidatura e Amerikës së Veriut është paraqitur me të gjitha stadiumet e ndërtuara. 17 nga 23 stadiumet ndodhen në Shtetet e Bashkuara. Në 6 stadiumet e tjera, tre prej tyre janë në territorin meksikan dhe tre të tjerë në Kanada. /Koha Jonë/

The moment our united dream became a reality! ?????? pic.twitter.com/rCTiTcxGXj

— United 2026 (@united2026) June 13, 2018

Flash Lajme