Në mes të dyerve që rrëshqasin nëpër binarë, ndodhet një vrimë në mes – e cila mbyllet në trupin e Airbus A380, duke ia lënë pjesën e fundit dhe bishtin përjashta, transmeton Telegrafi.

Para se të ndërtoheshin këto dyer, aeroplanët gjigant duhej të qëndronin në hangar të hapur, duke i bërë punonjësit dhe mirëmbajtësit e ndryshëm të dridhen në ditë të ftohta.

Megjithëse gjithçka duket e lehtë dhe e përputhshme, për ndërtimin e këtyre dyerve që peshojnë 20 tonelata është dashur katër javë punë.

Qëndrimi i pjesës së fundit dhe bishtit përjashta, nuk shkakton ndonjë problem, pasi që aeroplanët kalojnë nëpër temperaturë edhe më të ulët se 60 gradë Celsius kur janë në fluturim. /Telegrafi/


Flash Lajme