Ai që udhëton vetëm, mund të niset sot. Por ai që udhëton me dikë tjetër, duhet të presi derisa tjetri të bëhet e gati. – Henry David Thoreau

Manastiri i Zvërnecit

Çdo udhëtim ka një destinacion sekret që udhëtari nuk është në dijeni.

– Anonim
Crater Lake National Park, Oregon

Një udhëtar i mirë nuk ka asnjë plan të caktuar, dhe nuk ka asnjë qëllim për të arritur diku. – Anonim

Wrangell-St. Elias National Park, Alaska

Udhëtimi, ashtu si dashuria, shpreh një përpjekje për ta kthyer ëndrrën në realitet

Parku Kombëtar i Lurës

Një udhëtim është si martesa: mënyra më e sigurt për të bërë gabim, është të mendosh se është nën kontrollin tënd.

Theth, Albania

Një turist nuk e di se ku ndodhet. Një udhëtar nuk e di se ku shkon.

The Grand Canyon

Udhëton dikush për të ndryshuar, jo vendin, por idetë.

Ibiza, Spanjë

“Udhëtimi e bën njeriun modest. Ju shikoni se si një vend të vogël zini në këtë botë.” – Gustave Flaubert

Arches National Park, Utah, USA

“Një herë në vit, shkoni atje ku nuk keni qenë kurrë më parë.” – Anonim

Plazhi i Tales, Lezhë

“Aventura është e vlefshme.” – Ezopi

Yellowstone National Park, Idaho/Montana/Wyoming

“Ne nuk udhëtojnë për t’i ikur jetës, por që jeta të mos na ikë.” – Anonim

Grand Canyon National Park, Arizona

“Bota është një libër, dhe ata që nuk udhëtojnë lexojnë vetëm një faqe.” – Saint Augustine

Valbonë, Shqipëri

“Pas 20 vitesh do të pendoheni më shumë për gjërat që nuk i bëtë sesa për ato që keni bërë.” – Mark Twain

Zion, National Park

“Unë nuk kam bredhur kudo, por është në listën time.” – Susan Sontag

Yosemite National Park, California

“Udhëtimi – ju lë pa fjalë, pastaj ju kthen në një tregimtar.” – Ibn Battuta

“Njeriu nuk mund të zbulojë oqeane të rinj nëse nuk ka guximin ta lëshojë bregun.” – Andre Gide

Channel Islands National Park, California

“Nëse refuzon ushqimin, injoron zakonet, frikësohesh nga feja dhe shmang njerëzit, më mirë mos dilni nga shtëpia” – James Michener

Statue of Liberty

Flash Lajme