Colors: Purple Color

Ulqini së bashku me Shkodren ishte selia e Balshajve, të cilët udhëhoqen këtë zonë nga viti 1360 deri në vitin 1421.

Sunduesit nga kjo dinasti kanë ndërtuar pallatin e vet në Kala, Kullën e Ballshajve, të cilës në periudhën e Perandorisë Osmane, iu shtua kati i tretë.

Shiu i cili ra në natën në mes të premtes dhe të shtunës në Ulqin ishte e dobishme për ullirin, pohojnë ekspertët.

Mirëpo, ato paralajmërojnë se reshjet e reja, të cilat paralajmërohen për fillimin e javës së ardhshme, mund të ndikojnë në shfaqjen e mushicës së ullirit.

Universiteti “Adriatik” në Tivar – Fakulteti për studime afariste mesdhetare Ulqin shpalli Konkursin për regjistrimin e gjeneratës së re të studentëve në Programet themelore studimore akademike:

  • Menaxhmenti dhe siguria në marina dhe jahte
  • Menaxhmenti në punën doganore, të shpedicionit dhe të agjencisë
  • Menaxhmenti në turizmin nautik, sport dhe rekreacion

Regjistrimet do të bëhen prej me 19.06.2018 deri me 30.06.2018, ndërsa regjistrimi i kandidatëve të pranuar do të bëhet në periudhën prej me 02.07.2018 deri me 07.07.2018, në periudhën prej orës 09.00 deri në 15:00, në hapësirat e Fakultetit, ndërtesa e Qendrës për Kulturë Ulqin.

Na ndiqni në:

Më të lexuarat